Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Setra Beatrica Krstačić 35 godina misionarka u Brazilu

  Zahvaljujući Svjetskom nogometnom prvenstvu Brazil je u središtu pozornosti ne samo sportske javnosti. U prvom planu je nogometni svijet glamura, no manje poznata činjenica je da je to zemlja velikih socijalnih razlika, o čemu svjedoči i časna sestra Beatrica Krstačić, jedina misionarka iz Hrvatske provincije Milosrdnih sestara svetoga Križa, koja je stigla na odmor u sjedište svoje družbe u Đakovo.
  “Ne umorim se od misija, vraćam se da obnovim svoje korijene u domovini u zajednici u Družbi i Provinciji kojoj pripadam”, ističe sestra Beatrica koja je u misijama u Brazilu od 1979. godine.
  Misije su životni poziv sestre Beatrice i stoga joj boravak u Brazilu – toj duboko socijalno podijeljenoj zemlji ne pada teško. I ovo prvenstvo, kako kaže, ide na ruku bogatima, stoga “mali prosvjeduju jer nemaju bolnice, nemaju mogućnosti da se liječe, da se školuju, a ulaže se u ono što za običan narod neće biti koristi i zato prosvjeduju, iako nitko nije protiv nogometa”.
  U Brazilu je, kako navodi sestra Beatrica, 20 posto bogatih veleposjednika, a 80 posto siromašnih koji rješenje traže u drogi, prostituciji i kriminalu, pa su i svakodnevna ubojstva vrlo česta pojava.
  Iako ima puno dobrotvonih ustanova, čak i država nešto čini, no sve to nije dovoljno, navodi sestra Beatrica koja je svoj misionarski rad vezala je uz rad u župi uz formaciju laika.
  misionarka s. Beatrica “Pretežno radimo sa zatvorenicima, imamo tim od 9 osoba koji redovito obilazi zatvorenike, evangeliziramo, razgovaramo, prihvaćamo, nastojimo im vratiti nadu da je moguće promijeniti se”, pojašnjava sestra svoj misionarski rad u Brazilu.
  Rad s marginalnima, odnosno odbačenim skupinama, zahtjevan je i mukotrpan, no ukoliko se pomogne jednoj osobi, već je ostvarena misija i to daje snagu i onda kada se čovjek osjeća umornim, ističe sestra Beatrica.
  ” Prihvaćanje drugoga, bez obzira tko je i kakav je, odnosno mijenjanje vlastitog mentalnog sklopa – početak je pravog kršćanskog pristupa”, naglašava sestra Beatrica uz napomenu da je misijama potrebna i materijalna pomoć.
  “Za naš rad treba i materijalna pomoć kako bismo mogli doći do siromašnih i napuštenih, posebno obiteljima zatvorenika, djeci koja dolaze u naš centar, donijeti im ono što im je potrebno jer najčešće nemaju ništa, pa su izloženi ulici”, zaključuje sestra Beatrica.
  O svom misionarskom radu u Brazilu sestra Beatrica Krstačić govorit će na susretu sa zainteresiranim vjernicima u utorak u 19 sati u prostorijama Župnog ureda Svih svetih, nakon večernje svete mise u katedrali.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog