Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Mali vezovi uvertira rekordnim Velikim”

  SelcaniVukovic Tomislav U svečanoj povorci Malih vezova, koja je tijekom poslijepodneva prošla središnjim ulicama grada, bilo oko 1.500 sudionika,odnosno 30 folklornih skupina iz Slavonije i Baranje, ali i ostalih dijelova kontinentalne Hrvatske.
  Nakon svečanog mimohoda dječje folklorne skupine nastupile su na ljetnoj pozornici Strossmayerova parka prikazavaši zanimljive običaje svoga kraja.
  «Iz godine u godinu sve je veće zanimanje za nastup na Đakovačkim vezovima, a Mali vezovi tek su uvertira «Velikim vezovima» odnosno središnjem dijelu programa 48. Đakovački vezova koji će se održati sljedećeg vikenda», najavljuje Tomislav Vuković, predsjednik Folklornog odbora.
  Prema njegovim riječima, u velikoj povorci 48. Vezova sljedeće nedjelje ulicama grada proći će rekordnih 75 folklornih skupina i kulturno-umjetničkih društava s oko 4.500 sudionika. Osim skupina iz svih krajeva Hrvatske, očekuju se i gosti iz BiH, Slovačke, Austrije, Njemačke, Kanade…, a u povorci će biti i svatovske zaprege i konjanici.
  Poslužio li vrijeme, ove se godine očekuju rekordni Vezovi i po sudionicima, ali i po posjetiteljima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog