Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Laslo: “Pšenicu ćemo prodati u Bosnu, Sloveniju i Austriju”

  Raspravljajući o cijeni ovogodišnje pšenice članovi Izvršnog odbora i Stručnog vijeća Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske “Život”, na sjednici u Satnici Đakovačkoj, ocijenili su neprihvatljivom cijenu od 1,05 kuna koliko su dosad ponudili otkupljivači.
  “Interes za hrvatsku pšenicu postoji se u Bosni, gdje je ponuđena cijena od 1,40 kuna, a isto tako u Sloveniji i Austriji i nakon što se upoznamo sa modelom otkupa u tim zemljama spremni smo kao članovi udruge “Život” prodati pšenicu tamo,” rekao je predsjednik Antun Laslo.
  Postoji mogućnost da udruga bude posrednik između proizvođača i zainteresiranih kupaca, kaže Laslo, najavljujući mogućnost da udruga “Život” preko zadruge u Kutjevu bude organizator jesenske sjetve.
  “Poljoprivrednici više neće dopustiti da trgovci, odnosno mešetari zarađuju na njima,” uvjeren je Laslo. Stoga, se Udruga “Život”, kako navodi njezin predsjednik, protivi modelu otkupa, odnosno kodeksu, kako ga se sada naziva, koji je predložila Žitozajednica jer on ide u prilog otkupljivačima i u velikoj mjeri odstupa od uvjeta otkupa na burzama u Austriji, Njemačkoj i Francuskoj. (E.D.)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog