Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad nema novca za udžbenike, tvrdi gradonačelnik

  Iako je školska godina tek završila, mnogi roditelji već razmišljaju o sljedećoj, a razlog su udžbenici koje je potrebno na vrijeme naručiti, ali i platiti. Upravo to je to problem za većinu roditelja koji se ionako nalaze u teškoj gospodarsko-socijalnoj situaciji.
  Upozorava na to i naša slušateljica, iz jednog prigradskog naselja koja je željela ostati anonimna.”Cijena udžbenika za sedmi razred iznosi jednu cijelu mirovinu, pa kako ćemo mi, koji nemamo karticu za otplatu na rate, platiti udžbenike za našu djecu,” pita se naša slušateljica.
  Zabrinuta majka četvero djece, odnosno jednog studenta, dva učenika srednje škole i jednog osnovnoškolca upozorava i na problem starih udžbenika koji se više ne mogu iskoristiti, jer su autori udžbenika različiti u svakoj školi.
  Zbog svega toga pita hoće li Grad Đakovo, po uzoru na mnoge gradove i općine, pomoći roditeljima pri nabavci udžbenika.
  Gradonačelnik Zoran Vinković svjestan je, kako kaže, problema s kojim se roditelji učenika suočavaju, ali ističe da je to, prije svega, nadležnost Ministarstva obrazovanja.
  “Osigurati besplatne udžbenike za sve učenike je nemoguće zbog stanja u proračunu”, tvrdi gradonačelnik Vinković pozivajući roditelje koji nisu u mogućnosti sami nabaviti udžbenike da se obrate u Odjel za društvene djelatnosti Grada Đakova. Takvima će, ukoliko ispunjavaju uvijete, Grad pomoći, ističe gradonačelnik. (E.D.)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog