Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Članovi KUD-a Tena promotori Hrvatske

  Članovi đakovačkog KUD-a „Tena“ gostovali su od 15. do 22. lipnja na Međunarodnom festivalu folklora ERAU u dalekoj Indoneziji, u srcu otoka Bornea.
  Unatoč vremenskoj razlici i ekvatorskoj klimi Đakovčani su već prvoga dana festivala (nedjelja, 15. lipnja) plijenili pozornost, najprije u mimohodu ulicama grada, a potom i večernjim nastupom, ističe Mato Ručević, potpredsjednik KUD-a navodeći da je “slavonska gromoglasna pjesma oduševila plahe indonežane nenavikle na puno pljeskanja, a vrhunac oduševljenja bio je kada bi izveli indonezijsku pjesmu „Ampar ampar pisang“.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA “Nakon toga teškim mukama bi se izvlačili iz mase onih koji su htjeli fotografiju sa državljanima zemlje za koju da su teško ikada prije čuli. U životu se nisam toliko puta slikao. Zaustavljali su nas na ulici, prije i poslije nastupa, u nošnjama i bez nošnji i tražili da se slikaju s nama. Osjećali smo se poput rock zvijezda“, prisjeća se potpredsjednik Tene.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA” Još jedna gesta oduševila je članove Tene – naime, iako je na ceremoniji otvorenja festivala sve sudionike primio Sultan Salehudin II. u svojoj palači za Hrvate je imao posebno iznenađenje – čuvši hrvatsku pjesmu tražio je mimo svih protokola da mu „Tena“ ponovno bude gost nekoliko večeri kasnije. Od svih grupa jedino su Đakovčani imali prilike prisustvovati svečanosti koja je dio duge tradicije sultanata.“, ističe umjetnički voditelj Tene Enrih Merdić.
  Uz brojne nastupe, članove Tene razveselili su i drugi sadržaji – posjet Vrtu zmajskog voća, projekt „Zeleni Tenggarong“ u kojemu su sadili drveće i rijetke crne orhideje, zajednički objed na ulici te kolektivno zalijevanje vodom na ulici. Naime, lokalno je vjerovanje da se polijevanjem vodom tjeraju zli duhovi i uroci, prenose svoje dojmove nakon povratka u domovinu.
  Na putu kući Đakovčani su posjetili i Kuala Lumpur, glavni grad Malezije, Pariz istoka, kako ga ponegdje nazivaju, a raskošni Petronas tornjevi visoki čak 450 metara rijetko su koga ostavili ravnodušnim.
  Iako još uvijek pod dojmom svog posljednjeg puta, pred članovima Tene su nove zadaće – sudjelovanje u programu otvorenja Đakovačkih vezova, ali i gostovanja u gradovima diljem lijepe naše, navodi potpredsjednik Mato Ručević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog