Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovštini našlo utočište 29 osoba s poplavljenih područja

  Prema podacima Gradskog društva Crvenog križa, na području Đakovštine privremeni smještaj u obiteljima našle su 22 osobe iz poplavljenih slavonskih sela, te 7 osoba s područja Orašja iz susjedne Bosne i Hercegovine.

  Doznajemo također da je već dosad prikupljena veća količina humanitarne pomoći koja se prosljeđuje na ugrožena područja posredstvom vinkovačkog Crvenog križa.
  Prikupljene su 72 kutije higijenskih potrepština za djecu i odrasle, a najviše je vlažnih maramica, toalet papira, higijenskih uložaka, sapuna, šampona, pasta za zube. Osim toga, prikupljeno je 1.125 kilograma hrane, odnosno ribljih konzervi, pašteta, narezaka, tjestenine, šećera, ulja, riže, brašna i keksa i sve je upakovano u 75 kutija pojedinačne težine 15 kilograma, navodi se u izvješću Gradsko društva Crvenog križa.
  Crveni kriz djk skladiste Prikupljneo je i 75 kilograma dječje hrane, a isto tako i 50 deka, šest kutija jastuka, 20 kilograma ručnika i posteljine, 750 kilograma odjeće, 70 kilograma obuće, te 1.161 litra vode.
  Đakovčani su se istakli i novčanim prilozima, pa je u blagajni đakovačkog Crvenog križa uplaćeno 2.736,89 kuna za pomoć stradalima u poplavi.
  Prijevoz prikupljene pomoći obavlja DVD Đakovo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog