Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Talijanski umjetnici poklanjaju Đakovu skulpturu

  Realizira li se namjera talijanskih umjetnika podrijetlom iz Istre – oca i sina – Gualtiera Mocennija i Simonea Moccenni Becka, čija izložba slika i skulptura će, također u sklopu programa obilježavanja Dana Grada, biti otvorena sutra u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera, naš grada bi uskoro mogao dobiti još jedan spomenik.
  Želja im je, kako su potvrdili u izjavi za naš radio, Đakovu pokloniti monumentalnu skulpturu pod nazivom “skulptura života”, odnosno “Četiri elementa života – zemlja, voda, vatra, zrak – i glazba”.
  maketa skulpture“To bi bilo moguće realizirati u roku od tri mjeseca, skulptura će biti visoka tri metra, isklesana od jednog bloka istarskog kamena i mi ćemo ju pokloniti gradu”, odlučni su talijanski umjetnici.
  S obzirom na svoju monumentalnost, još nije poznato gdje bi ta skulptura mogla biti postavljena, pa će, kako najavljuju, najprije obići grad.
  otac i sin umjetnici Izložba talijanskih umjetnika, čiji spomenici već krase neke hrvatske gradove poput Koprivnice i Bjelovara, bit će otvorena sutra u 11 sati, a rezultat je njihove suradnje sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem s kojim su se upoznali na prošlogodišnjim Galovićevim danima u Koprivnici.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog