Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Svi žele pomoći poplavljenima

  U đakovačkom Crvenom križu od jučer je uvedeno dežurstvo radi prikupljanja pomoći poplavom pogođenim područjima. Odaziv građan danas je još veći, a sva prikupljana pomoć bit će razvrstana i upućena u sabirni centar Crvenog križa u Vinkovce. Taj će posao obaviti volonteri đakovačkog Crvenog križa . I iz đakovačkog Crvenog križa apeliraju da se donosi samo ono što je potrebno, a danas je već upućena jedna pošiljka prema Vinkovcima.
  …………………………
  Dva autobusa s građanima koji žele pomoći u obrani od poplava, otišla su danas u 15 sati iz Đakova u Slavonski Šamac. Mjestu je, naime, potrebna zaštita od nadirućih podzemnih voda. Akciju je organizirao đakovački Centar za edukaciju i prevenciju nasilja, koji je jučer u ugrožena područja otpremio 11.000 litara flaširane vode, agregat za struju i ostalu vrstu pomoći. Autobuse dragovoljaca spremnih pomoći u zaštiti ugroženih naselja ispratio je gradonačelnik Zoran Vinković.

  …………………………………..
  U Pastoralnom centru u Kuševcu vrata za prikupljanje pomoći za poplavom stradala područja otvorena su od subote navečer. Već dosad pomoć iz Kuševca za najpogođenija slavonska sela otpremljena je dva puta, a pomoć se prikuplja i dalje. Svi Kuševčani, ali i ne samo oni pomoć mogu donijeti u Pastoralni centar i danas cijeli dan. Ukoliko netko nije u mogućnosti osobno donijeti pomoć treba dojaviti u župni ured, pa će volonteri preuzeti tu pomoć na kućnom pragu.
  Iz župe Kuševac stiže i upozorenje o osobama koje se predstavljaju da u ime župe prikupljaju odjeću. Župa nije pokrenula takvu akciju i nema veze s tim.
  U župi Kuševac svaku večer u 18,30 moli se krunica za stradala područja.
  ………………….
  Pomoć za stanovništvo poplavom ugroženog područja sinoć do 22 sata prikupljali su i članovi Foruma mladih SDP-a. U prostorije Astronomskog društva građani su donosili proizvode za bebe, kašice, pelene, vlažne maramice, mlijeko i kozmetiku, ali i druge neophodne proizvode, od prehrambenih do higijenskih potrepština, odjeće i deka.
  …………………..
  Općina Gorjani pridružila se prikupljanju pomoći građanima s poplavljenih područja. Načelnik Ivan Lović poziva sve koji žele donirati hranu, vodu, higijenske potrepštine, da to donesu u prostorije Općine Gorjani ili da nazovu u Općinu na telefon 853-421.
  ………………….
  Poziv za prikupljanje pomoći svojim je mještanima uputila i Općina Satnica Đakovačka.
    Pomoć se prikuplja u odjeći, obući, konzerviranoj hrani , suhomesnatim proizvodima, brašno, ulje, higijenske potrepštine, pitka voda.
   …………………
  Općina Levanjska Varoš uputila je poziv i svojim mještanima da pomognu u prikupljanju trajnih namirnica, hrane i higijenskih potrepština za bebe i djecu, te ostalih higijenskih sredstava za odrasle. Sve prikupljeno mogu donijeti do petka od 10 do 12 i od 15 do 17 sati u Mjesni dom u Majaru ili u ured Općine.
  …………….
  I u Općini Strizivojna mještani organiziraju humanitarnu akciju. Pomoć za stradale od poplave prikuplja se u Mjesnom domu od 15 sati.
  ……………………
  Organizirano je prikupljanje pomoći stradalim u poplavama i u Općini Punitovci. Pomoć će se prikupljati u prostorijama Općine sutra od 8,00 do 20 sati, te u srijedu od 08,00 do 12 sati. Sve prikupljeno u akciji vozi se u prihvatni centar u Cerni.
  …………………….
  Donacije u nekvarljivoj hrani, higijenske potrpštine ( toalet papir, pasta za zube, sapune, šamponi, vlažne maramice, pelene, flaširanu vodu, sprej za komarce, higijenske uloške i slično) te pokrivače i vreće za spavanje prikupljaju danas i sutra i đakovački izviđači u prostorijama Izviđačkog doma u Ulici Vladimira Nazora 1 – preko puta Malog parka – od 08:00 do 20:00 sati. 
  ………………..
  Slavonska udruga studenata, koja djeluje u Zagrebu i okuplja Slavonce koji tamo studiraju, pridružila se također prikupljanju pomoći. Odaziv studenata je izvan svih očekivanja, doznajemo od inicijatora akcije.
  …………………
  Gradski odbor HDZ-a Đakovo organizira danas do 19 sati prikupljanje pomoći za poplavom stradala područja. Humanitarna akcija prikupljanja hrane, pitke vode i higijenskih potrepština za pomoć stradalim obiteljima u poplavama provodi se u prostorijama Gradske organizacije HDZ-a na korzu, Pape Ivana Pavla II, broj 7.
  ………………
  Osnovna škola Đakovački Selci također se pridružila akciji za pomoć žrtvama od poplava. U akciji koju su simbolično nazvali „Ispraznimo džepove“ prikupljaju se kovanice od 10, 20 i 50 lipa te 1, 2, 5 kuna. „Svi znamo da su vremena teška i da se ljudi nalaze u vrlo teškim financijskim situacijama, ali isto tako znamo da sigurno svi u nekim zabačenim ladicama i džepovima starih jakni i hlača mogu pronaći kovanice.“- poručuju iz selačke škole te dodaju da ti sitni iznosi pojedinačno ne znače puno, ali ujedinjeni znače sve pa možda čak i život. Akcija traje do četvrtka kada će za prikupljeni novac kupiti potrepštine koje će odnijeti u Crveni križ.
  ……………………
  I ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Gordana Stjepanović pozvala je sve roditelje čija su djeca polaznici vrtića da sudjeluju u humanitarnoj akciji “Djeca za djecu poplavljenih područja” gdje mogu donirati dječju hranu, higijenske potrepštine, odjeću, obuću i igračke za djecu. Pomoć će se prikupljati do srijede.
  …………………………..
  I đakovački branitelji su se uključili u prikupljanje pomoći stradalima u prostorijama Doma Hrvatske vojske gdje se tijekom cijeloga dana prikuplja pomoć.
  ……………………..
  Prikupljanje pomoći za stradala područja najavljuju i iz Ekonomske škole.
  ………………
  Priopćenjem za javnost građanima se obratio i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković u kojem poziva sve građanke i građane Grada Đakova da se uključe u akciju za pomoć osobama s poplavljenih područja. “Zahvaljujem svima koji su to već učinili, no u danima koji dolaze svaka pomoć je dobro došla, a najučinkovitiji način je dostavljanje donacija u Gradsko društvo Crvenog križa, te u prostorije Caritasa”, ističe gradonačelnik uz napomenu da su napotrebitija sredstva za bebe i djecu, hrana te sredstva za osobnu higijenu. Vinković poziva građane ako su u mogućnosti dati novčane donacije da uplate izvrše na žiro račun Crvenog križa i Caritasa, te pozivom na broj 060 90 11.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog