Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pomoć je potrebna i Bosanskoj Posavini

  Pomoć iz Đakovštine, osim u poplavljena slavonska sela, stiže i mještanima Bosanske Posavine koji su također ostali bez ičega. Apokaliptični prizori dominiraju i u Prudu, mjestu koje se našlo na udaru vode i iz Save i iz rijeke Bosne.
  prud camac Asanacija terena tek je počela. Naime, već šest dana kuće u tom mjestu, kao i u još nekoliko drugih sela su potopljene. Samo čamcima se može do njih i to čine tek rijetki zbog preostalih stvari koje se mogu spasiti ili lijekova, kako je to učinio Niko Mašić koji, kako kaže, ne pamti ovakvu katastrofu.
  Traumatičnog iskustva bijega od bujice prisjetila se Ana Paradžik.
  prud kuca “Nas devetero s balkona smo čamcem i lopatom umjesto vesla uspjeli pobjeći, a prizor je bio užasan; kroz kuću fijuče voda, guta sve ispred sebe, automobili su samo nestali, sve smo izgubili, ali lako za materijalno da nije trauma. Djeca mi se ujutro bude i najprije gledaju kroz prozor bojeći se poplave….”, kroz suze priča prestrašena žena.
  Odgovorni u Općini Odžak, kako navodi Jozo Agatić, načelnik Stožera Civilne zaštite, tvrde da je situacija na poplavljenom području teška, te da se poduzima sve kako bi se stanje što prije normaliziralo.
  prud zupnik “Situacija je izuzetno teška, imamo oko 1.600 kuća koje su potopljene i oko 5.000 iseljenih ljudi, evakuacija i dalje traje, čak i prisilna jer ljudi ne žele napustiti svoje. Na tom je području 2.500 uginulih svinja, oko 500 uginulih krava, veliki broj peradi i drugih životina i najveći problem je asanacija terena”, upozorava Agatić.
  Kaže da tek sada prijeti opasnost od zaraza, a potvrđuje to i dr. Anto Majić, ravnatelj Doma zdravlja u Odžaku. “Taj teren je sad poput eksplozivne bombe posebno za infekcije probavnog trakta i dođe li do epidemije ne isključuju se ni ljudske žrtve”, pojašnjava dr. Majić koji ističe da pomoć stiže sa svih strana. No, poziva na ciljanu pomoć, posebno predmete i uređaje koji su potrebni za čišćenje terena.
  Da pomoć stiže svjedoči i velečasni Matija Šimić, župnik u Novom Selu, gdje je jučer stigla pomoć iz Đakova koju su organizirali đakovački Posavljaci.
  Djakovo  pomaze Odzaku I župnik, uz zahvalu svima koji pomažu, apelira na prikupljanje onoga što je u ovome trenutku najpotrebnije.
  Pomoć za poplavom stradale u Bosanskoj Posavini nastavlja se prikupljati u Đakovu i dalje u Starčevićevoj ulici 14.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog