Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Logistički centar u đakovačkoj vojarni

  Razmjeri katastrofalnih poplava koje su zahvatile najistočniji dio Hrvatske, dosadašnja neusklađenost djelovanja različitih subjekata, te izostanak pravovremene reakcije razlozi su zbog kojih je država, odnosno Vlada preuzela kontrolu nad tim područjem. Jedan od prvih zadataka je koordinacija svih žurnih službi, ali i svih drugih koji su na različite načine uključeni u borbu protiv poplave i saniranje posljedica.
  Jedna od tih aktivnosti je i uspostava dodatnog logističkog centra u vojarni Đakovo jer tu postoji sva potrebna infrastruktura, od skladišnog prostora, do heliodroma.

  I dok se državna logistika za pomoć stradalim područjima tek uspostavlja, ona spontana, ljudska, koja je reagirala prva, nastavlja se i dalje. Prikupljene pomoći je sve više, ali i tu je potrebna koordinacija. S ugroženih područja stižu apeli da se ne šalje više odjeća i obuća kojom su zatrpana skladišta, već da se ciljano pomaže, pa je potrebno kontaktirati Crveni križ koji koordinira prikupljanje pomoći.

  U prikupljanje pomoći za stradala područja uključilo se i Udruženje obrtnika. “Obrtnička sloga na djelu” naziv je humanitarne akcije kojom se želi pomoći svim stradalima na poplavljenim područjima Hrvatske među kojima je, kako se navodi u pozivu đakovačkim obrtnicima, i veliki broj obrtnika. Za novčane priloge Hrvatska obrtnička komora otvorila je i poseban žiro račun.

  Osam članova DVD-a Potnjani uputilo se na poziv DVD-a Sikirevci u to mjesto kao ispomoć u obrani od poplava. Ta dva društva od ranije njeguju prijateljske odnose, pa će vatrogasci iz Potnjana zamijeniti svoje kolege na neko vrijeme, doznajemo od Predsjednika DVD-a Potnjani Branka Bogdanovića.

  U prikupljanje pomoći za poplavom pogođena područja uključili su se i u Župi Svih svetih. Župni Caritas i Udruga svetog Vinka Paulskog od ponedjeljak su prikupili oko pola tone hrane, oko 300 kilograma higijenskih potrepština, a akcija se nastavlja i dalje. Uključeno je 10 do 15 volontera iz Caritasa, Udruge svetog Vinka, mladi iz župe, Fokolari, krizmanici, Molitveni vjenčić Kraljice obitelji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog