Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I u Đakovštini spremne prve vreće s pijeskom

  Velike količine oboronskih voda napunile su kanale i lokalne potoke, pa voda na nekoliko lokacija u Đakovštini prijeti i kućama.
  Na području Općine Trnava, kako doznajemo od načelnice Irene Mikić Brezina, već su spremne i prve vreće s pijeskom.
  “U Hrkanovcima je došlo do izlijevanja kanala gdje je ugrožena jedna kuća i gospodarski objekti i u Kondriću kod mosta na cesti Trnava -Kondrić izlila se Breznica i tu su ugrožene dvije kuće”, ističe načelnica.
  Problema ima, kako navodi načelnik Slavko Tidlačka, i na području Općine Levanjska Varoš gdje je voda na nekoliko mjesta također zaprijetila. Zbog, kako kaže, neadkvatnih kanala, voda se izlila na tucaničke ceste u Breznici Đakovačkoj i u Ratkovom Dolu.
  “Najkritičnije je u Levansjkoj Varoši kod ušćća Bazovca u Breznicu gdje se voda vraća nazad i zaplavljeno je oko 15 hektara zasijanih površina, u Ratkovom Dolu na jednoj lokaciji su dvije kuće ugrožene, a u Breznici je voda već došla u neka dvorišta”, tvrdi načelnik Tidlačka. .

  Velike količine padalina izazivaju sve veće probleme i u prometu, pa se ne savjetuje putovanje. Zbog poplava zatvorene su i prometnice u susjednoj Bosni i Hercegovini, doznajemo od Đakovčana koji su se morali zbog toga vratiti s puta.
  Poplavljene su ceste uz rijeku Bosnu, doznajemo od naše sugrađanke Nikoline Glasovac, koja se zbog toga morala vratiti s puta prema Dubrovniku. To, kako kaže, traumatično iskustvo od jutros ne bi željela nikad više ponoviti.

  Iako je za kontinentalnu Hrvtasku upaljen crveni meteoalarm, ovaj dio Slavnije, prema riječima osječkog meteorologa Željka Lazanina, ipak ne bi trebali zahvatiti tako snažni vjetrovi. No, preporuča se oprez.
  Slabljenje kiše očekuje se od subote, a već sljedećeg tjedna očekuje se povratak pravih ljetnih temperatura.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog