Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tubanović: “Nisu pobijeni ni nacisti, ni fašisti, nego civili i branitelji grada”

  Komemoracijom kod spomenika “Glava koja tone” Hrvatsko društvo političkih zatvorenika i Hrvatski obredni zdrug “Jazovka” odali su počast žrtvama koje su stradale nakon ulaska partizana, odnosno pripadnika 6. ličke i 21. srpske brigade u Đakovo 17. travnja 1945. godine.
  Tada su, kako je istaknuo Ivo Tubaović, predsjednik Društva političkih zatvorenika, počinjeni masovni zločini nad nedužnim civilnim stanovništvom i zarobljenim vojnicima.
  “Proteklih deset godina radimo intenzivno na prikupljanju ovih podataka o prešućenim žrtvama. Zahvaljujući medijima i slobodi koja je došla devedesetih, danas i hrvatska javnost i svijet znaju što se događalo, da je bilo loše to što je napravljeno pri završetku rata, jer ovdje nisu pobijeni ni nacisti, ni fašisti, pobijeni su civili, koji su čekali kod svoje kuće, branitelji svog grada, svoga sela…”, rekao je Tubanović.
  Ističe da je do sada evidentirano više od 3 tisuće žrtava iz tog razdoblja, te najavljuje rad na županijskom žrtvoslovu koji bi trebao biti objavljen tijekom ove godine.
  Drugi dio komemoracije komunističkim žrtvama održat će se 27. travnja u Ruševu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog