Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić svećenicima: “Samo dosljedan život čini vjerodostojnim naše propovijedanje”

  Danas, na Veliki četvrtak, počinje Vazmeno trodnevlje, vrijeme koje prethodi najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. Misa posevete ulja, na kojoj se okupilo oko 130 svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, a koju je predvodio nadbiskup Đuro Hranić, spomen je ustanovljenja euharistije i svećeništva.
  U svojoj homiliji nadbiskup Hranić iskazao je zahvalnost i priznanje svećenicima za potporu, razumijevanje i solidarnost, te naglasio da su “svećenici evangelizatori i da su či sviju uprte u njih”.
  “Samo život dosljedan s onim što govorimo čini vjerodostojnim naše propovijedanje. Evangelizacijsko poslanje je prije svega i nadasve pitanje svjedočenja života vjere. Naviještati Evanđelje uključuje našu prethodnu pogođenost i zahvaćenost Isusovom osobom, uronjenost u njegovu blizinu, pastirsku gorljivost i požrtvovnu ljubav. Prije negoli se križ i uskrsnuće naviještaju drugima, najprije moraju biti ostvareni u vlastitom životu i usvojeni kao temeljni princip vlastite egzistencije, te se u njoj vidljivo pojavljivati”, poručio je nadbiskup Hranić.
  Podsjetio je i na prilično negativno raspoloženje javnih medija prema svećenicima.
  “No, istodobno budimo žalosni i zabrinuti ukoliko i kad mi sami svojom nesmotrenošću dajemo povoda ili čak moralnom nedosljednošću, slabošću ili grijehom izazivamo pozornost javnih medija. Slabost jednoga od nas, ljaga je za sve nas. Povećalo javnih medija može nam i treba pomoći u našoj osobnoj i zajedničkoj katarzi i obraćenju, kako bismo iz svojih redova uklonili svaku dvostrukost i slabost te bolnu stvarnost grijeha i zla koje uspijeva zaraziti i naše svećeničke redove”, naglasio je nadbiskup Hranić uz konstataciju da svećenici svojom službom, verbalnom i neverbalnom komunikacijom utječu i na odgoj bogoslova često “daleko snažnije od svih odgojitelja i profesora te čitavog teološkog studija.”
  Tijekom mise svećenici su obnovili svećenička obećanja, a nadbiskup Hranić posvetio je krizmeno ulje.
  Nadbiskup Hranić predvodit će i misu Večere Gospodnje u 18,30 s obredom pranja nogu i prijenosom Oltarskog Sakramenta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog