Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljena fotomonografija “Đakovo i Đakovački vezovi”

   

  fotografija(1)Najfotografiranija manifestacija u našem gradu danas je dobila još jednu publikaciju. U Gradskoj vijećnici predstavljena je fotomonografija “Đakovo i Đakovački vezovi” čiji izdavač je Grad Đakovo.

  Autor fotografija je Josip Šeri koji je, obilazeći razne manifestacije, uočio karakteristiku Đakovačkih vezova. To su oni najmlađi sudionici koji odjeveni u narodne nošnje pokazuju da Vezovi imaju budućnost, da se u Đakovu tradicija prenosi s koljena na koljeno.
  Od 1967. Đakovo su Vezovi, a Vezovi su Đakovo”, istaknula je autorica teksta Suzana Župan. Također naglašava kako promatrač treba uživati u fotografiji jer ona govori više od tisuću riječi, a kod teme “Vezovi” nema promašene fotografije.

  Ovo izdanje za koje je odabran atraktivan i praktičan, vodoravni format neće se naći u prodaji, može se prelistati u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a primarno je namijenjeno za poklon gostima Grada, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković.
  Fotomonografija tiskana je u 1500 primjeraka. Dosadašnja praksa pokazala je da su publikacije Đakovačkih Vezova vrlo tražene, sve što se otisne jednostavno “plane”, istaknuo je Mirko Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog