Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “HŽ Putnički prijevoz nikoga ne izolira”

  Iz Uprave HŽ Putničkog prometa najavljuju restrikcije linija vikendom, no ne i potpuno ukidanje, a novi vozni red trebao bi stupiti na snagu 24. travnja. Razlog tomu je smanjenje sredstava iz državnog proračuna za 130 milijuna kuna, a novim voznim redom, kako nam je potvrdila glasnogovornica Mihaela Tomurad Sušac, na godišnjoj razini uštedjet će se 80 milijuna kuna.
  “Što se tiče realcije Osijek-Đakovo-Strizivojna-Vrpolje do 23. travnja radnim danom vozi 13 vlakova, a tako će biti i nakon 24. i tu neće biti promjena. Što se tiče subote, do 23. travnja vozi 9 vlakova, a od 24. će voziti 8. Dakle, samo jedan vlak više neće voziti subotom, a nedjeljom do 23. travnja vozi šest vlakova, a od 24. travnja vozit će četiri, dakle, nedjeljom dva vlaka manje”, pojašnjava glasnogovornica.
  U HŽ-u odbacuju tvrdnje o prometnoj izoliranosti Slavonije, ili bilo kojeg drugog dijela Hrvatske uz obrazloženje da se 90 posto promjena koje će stupiti na snagu 24. travnja odnosi na smanjenje broja vlakova koji će voziti vikendom i blagdanom. Osim toga, na pojedinim relacijama umjesto vlakova će voziti autobusi čime se, kako tvrde u HŽ Putničkom prijevozu, dodatno racionalizira poslovanje.
  “Promjene se odnose na vikend i blagdane, pa većina putnika koji putuju na posao, učenika i studenata neće biti uskraćena radnim danom”, zaključuje glasnogovornica.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog