Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dva dana u Našice radi uvjerenja o nekažnjavanju

  Sve je više građana Đakovštine nezadovoljnih činjenicom što po uvjerenje o nekažnjavanju moraju putovati u Našice.
  Tu je temu ponovo aktualizirala dr. Zdenka Konjarik, predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, koju je šokirala činjenica da za ishođenje tog dokumenta mora dva puta putovati u Našice.
  “Ostali smo šokirani jer od 1. travnja po potvrdu o nekažnjavanju mora se ići osobno i to dva puta u Našice, a Našice su loše povezane, znači nema nikakvog javnog prijevoza i da bi se došlo do tamo treba nam automobil, treba nas netko odvesti, a što je s onima koji nemaju automobil. Osim toga, djelatnici koji rade moraju izgubiti dva radna dana”, ogorčena je dr. Zdenka Kornjarik podsjećajući na izjavu ministra da se ništa neće mijenjati za građane.
  Posljedica je to Sudskog poslovnika koji je donio ministar pravosuđa Orsat Miljanić, a koji je stupio na snagu 1. travnja, potvrđuje nam predsjednik đakovačkog suda Stanko Kuburić.
  “U tom Poslovniku izričito je određeno da potvrde o nekažnjavanju izdaju samo sudovi koji postupaju u kaznenim predmetima, a na području Slavonije i Baranje to su sud u Našicama i u Osijeku, što znači da svi drugi sudovi nisu više ovlašteni izdavati uvjerenja o nekažnjavanju”, pojašnjava Kuburić.
  Uvjerenje o nekažnjavanju u đakovačkom Općinskom sudu ranije se dobivalo isti dan, a za to su sada sudu u Našicama potrebna dva dana zbog čega smo zatražili pojašnjenje koje još uvijek čekamo, kao i očitovanje Ministarstva pravosuđa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog