Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačka izložba u Sinju

  U Alkarskim dvorima, u galeriji Sikirica, u subotu će biti otvorena izložbe slika „Đakovo i Đakovština u Domovinskom ratu”. Rezultat je to potpisanog Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između gradova prijatelja  Đakova i Sinja
  koji su već u nekoliko navrata realizirali razne projekte kojima je cilj zbližavanje građana i udruga, posebice udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.
  “S ciljem daljnjeg jačanja međusobnog razumijevanja i prijateljstva dogovoreno je kako će u Gradu Sinju svečano otvoriti izložba slika nastalih tijekom likovne kolonije „Đakovo i Đakovština u Domovinskom ratu“ koja je đakovačkoj javnosti predstavljena krajem prošle godine, a riječ je o likovnim radovima akademskih slikara nastalih tijekom prošlogodišnje kolonije koju je organizirala Udruga veterana 122. brigade HV-a Đakovo, ali i radovima likovne kolonije iz 1991. godine koji su javnosti, zbog ratnih događanja, bili predočeni tijekom travnja 1992. u zagrebačkom hotelu Esplanada, a tada je izložbu otvorio predsjednik dr. Franjo Tuđman”, ističe se u priopćenju.
  “Izložba, s obzirom na umjetničke profile autora, ali i na vrijeme nastanka radova, ne dijeli iste motive, ali vezana je za stvarni prostor Slavonije i Đakovštine, te oslikava narodno zajedništvo koje je danas u podijeljenoj Hrvatskoj možda nekima daleko i teško objašnjivo. Zato ova izložba ima dublji značaj, jer povezuje umjetnike različitih generacija, koji su uspješno progovorili Hrvatskoj kakva je bila prije dvadeset i tri godine i kakva je danas, odnosno Hrvatskoj kakva bi trebala biti”, navodi se u priopćenju gradonačelnika Vinkovića.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog