Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Antun Hostić novi predsjednik Udruženja obrtnika

  Antun Hostić od sredine ožujka novi je predsjednik Udruženja obrtnika Đakovo, a na toj je dužnosti zamijenio dosadašnjeg predsjednika Andriju Plelija koji je otišao u mirovinu.
  Hostić će, kako pojašnjava, na toj dužnosti biti do studenoga kada će se održati redovita izborna skupština, a do tada mu je cilj potaknuti obrtnike na aktivniji rad u Udruženju.
  “Cjelokupna situacija u Hrvatskoj utječe i na stanje obrtništva u Đakovu, a znamo da je situacija jako loša, Vlada, a niti drugi subjekti ne pokreću investicije, nove projekte, ne događa se ništa pozitivno, tako da se i mi obrtnici teško možemo naći u boljoz situaciji”, pojašnjava aktualno stanje novoizabrani predsjednik Udruženja obrtnika.
  Na to upozorava i podatak o smanjenju broja obrta iz godine u godinu, a samo u ovoj godini, u prva tri mjeseca, zatvoreno ih je 27, dok je samo 7 novih otvoreno, ističe Hostić. Taj trend se, dodaje, nastavlja i dalje.
  “Samo prije dvije, tri godine u Đakovu bilo više od tisuću obrta, a sada ih je 862, dok ih je prošle godine bilo 912, što govori da je situacija izuzetno teška”, zaključuje Hostić.
  Novi predsjednik đakovačkog Udruženja obrtnika ponavlja kako sami obrtnici moraju najprije definirati svoje jasne ciljevi kako bi mogli nastupiti prema onima koji odlučuju o uvjetima poslovanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog