Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Stigla suglasnost za “mali natječaj”

  Agencija za poljoprivredno zemljište dostavila je suglasnost na Odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u okviru tzv. malog natječaja kojim je bilo obuhvaćeno ukupno 112,66 hektara.
  “Odlukom Agencije samo je potvrđeno ono što sam do sada isticao nebrojeno mnogo puta, a to je da su svi sudionici u postupku donošenja Odluke o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države svih ovih godina djelovali u okviru zakonom utvrđenih procedura”, ističe se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.
  U priopćenju se podsjeća da je Grad Đakovo među prvima u Hrvatskoj 2002. godine krenuo u rješavanje važnog pitanja raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, no zbog poznatih okolnosti nije došlo do njegove realizacije. Do pomaka je došlo otkako je ravnateljicom Agencije za poljoprivredno zemljište imenovana Blaženka Mičević, pri čemu su Grad Đakovo i Agencija definirali nove smjernice suradnje, te je raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem na području Đakova postalo prioritetnim poslom kojem su obje strane pristupile s punom ozbiljnošću, a prvi rezultat toga je i suglasnost za takozvani mali natječaj.
  A, s tim u vezi gradonačelnik najavljuje da će, sukladno izdanoj suglasnosti, te na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Nacrt ugovora o zakupu prije njegova potpisivanja sa zakupoprimcima biti poslan Županijskom državnom odvjetništvu na prethodno mišljenje, a nakon njegova potpisivanja, bit će dostavljen Uredu državne uprave u županiji, nadležnom Područnom uredu za katastar, Hrvatskim vodama, jedinici područne (regionalne) samouprave, ministarstvu nadležnom za financije i Agenciji za poljoprivredno zemljište.
  Na temelju zaključenog ugovora o zakupu, zakupoprimce će u posjed uvesti Komisija oformljena na temelju zakonskih odredbi, te će se o uvođenju u posjed sastaviti zapisnik, navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića koji najavljuje i konačno rješavanje tzv. velikog natječaja koji bi prema svim saznanjima trebao biti proveden na tragu Odluke usvojene od strane Gradskog vijeća Grada Đakova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog