Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sa Subotičanima do sredstava EU

  Đakovački Dom za starije i nemoćne jučer je bio domaćin predstavnicima Gerontološkog centra iz Subotice i osječkog Doma za starije i nemoćne s kojima će, kroz program prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, sudjelovati u zajedničkom projektu. Suradnja je krenula još ranije, pojašnjava direktor subotičkog Gerontološkog centra Nenad Ivanišević, a cilj novog projekta je sačuvati stare zanate.
  “Ideja je realizirati dva projekta, a pošto je jedan već uspješno završen s kolegama iz Osijeka i Đakova, a putem kojega je otvoren Regionalni centar za rehabilitaciju, drugim projektom želimo od zaborava sačuvati stare zanate koji su karakteristični za ovu regiju”, pojašnjava Ivanišević.
  Osječki Dom za starije i nemoćne surađuje sa Subotičanima već nekoliko godina,a u ovaj drugi projekt, kako ističe ravnatelj Dragan Lončarević, uključeni su svi domovi iz regije; i Đakovo i Beli Manastir.
  Još prije pet godina i Đakovčani su se uključili u tu međunarodnu suradnju, a projektom su bile obuhvaćene osobe koje su preboljele moždani udar, napominje ravnateljica đakovačkog Doma za starije i nemoćne Branka Barna. Očuvanjem starih zanata kroz novi projekt osigurava se radna terapija korisnicima Doma, dodaje ravnateljica.
  “Ono što bi oni mogli napraviti, a što se nekada činilo, a na taj način pribavit će se sredstva rada koja bi i ubuduće služila korisnicima”, zaključuje ravnateljica đakovačkog Doma za starije i nemoćne.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog