Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić: Bračna ljubav je njadragocjeniji biser

  U organizaciji Nadbiskupijskog ureda za pastoral braka i obitelji u Đakovu je održan Prvi Dan obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije. Bračna je ljubav, kako je uvodno rekao nadbiskup Đuro Hranić, najdragocjeniji biser radi kojega se isplati sve žrtvovati, a istaknuo je i ulogu svećenika u svetosti obitelji.
  – Vaš bračni drug je najveće blago koje ste primili od Boga, a vaša su djeca utjelovljenje i kruna vaše ljubavi. Ona trebaju ne samo jelo i odijelo koje im osiguravate, već i ljubav između tate i mame, poručio je nadbiskup. dan obitelji
  Središnje predavanje na temu Komplementarnost braka i celibata održao je prof. dr. Ivica Raguž upozorivši na sve veći broj rastava, sve manje sklapanja brakova, kao i to da se postojeći brakovi jedva uspjevaju održati, a neriejtko i sama njihova opstojnost potvrđuje besmislenost bračnoga života. Brak kakvoga kršćanstvo shvaća nalazi se pod golemim pritiskom, ustvrdio je prof. Raguž. Također je upozorio i na krizu celibata, na koji su, kako je rekao, veliku sjenu bacili i najnoviji pedofilski skandali u Crkvi.
  Prvi nadbiskijski Dan obitelji okupio je veliki broj bračnih parova iz čitave nadbiskupije koji su i na taj način došli obogatiti svoj brak na duhovnoj razini.

  Susret bračnih parova i djece završio je euharistijskim slavljem koje je u katedrali predvodio nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog