Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo na međunarodnoj kazališnoj karti

  Početkom proljeća Đakovo postaje grad mladih glumaca, a tako će biti i ove godine tijekom 7. Međunarodnog festivala kazališnih akademija, odnosno Dionizijeva festivala koji počinje 21. ožujka u Osijeku, a čiji program se od 24. do 27. ožujka odvija u Đakovu. Naš grad će, kako je na konferenciji za novinare najavio gradonačelik Zoran Vinković ugostiti stotinjak mladih glumaca iz Rumunjske, BiH, Austrije, Litve, Češke, Turske, Velike Britanije, te hrvatskih kazališnih akademija. Osim što će Đakovo postati jedno od bitnih mjesta europskih kazališnih akademija, gradonačelnik Vinković očekuje da će Dionizijev festival prepoznati isami Đakovčani i da će posjećenost na predstavama biti još veća.
  Uz osječku Umjetničku akademiju i Grad Đakovo, kao organizatore, ove su godine suorganizatori Učiteljski fakultet, Medicinski fakultet i Prehrambeno tehnološki fakultet, pokrovitelj je Ministarstvo zdravlja, a moto festivala je “Igrom do sebe”, naglasila je dekanica Umjetničke akademije Helena Sablić Tomić.
  Iako je ove godine nešto manje sudionika, program će biti raznolik i bogat, a osim svakodnevnih radionica, najviše zanimanja vlada za prezentaije akademija, odnosno večernje predstave u Hrvatskom domu, najavljuje producent Robert Raponja.
  “Mi smo već postigli u ove četiri godine da su Đakovo i Osijek ubilježeni u međunarodno kazališnu kartu u edukacijskom i kazališnom smislu”, ističe Raponja.
  Ovogodišnji Dionizijev festival završit će praizvedbom predstave “Košarkaš na mjesecu” po predlošku istoimenog romana Mirka Ćurića koji, kako je kazao, očekuje da Dionizijev festival potakne osnivanje amatereske ili pluprofesionalne kazališne scene u Đakovu.
  Tijekom Dionizijeva festivala svoje proizvode gostima će ponuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Đakovštine,čime će se upotpuniti turistička ponuda, najavljuju organizatori.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog