Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Presuda u korist malih dioničara Đakovštine

  Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu u parničnom postupku po tužbi dvoje malih dioničara Đakovštine d.d. protiv Republike Hrvatske radi naknade štete zbog neobjavljivanja ponude za preuzimanje društva sukladno odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, te je prihvatio tužbeni zahtjev malih dioničara, prihvativši njihovu argumentaciju kako su pretrpjeli štetu jer RH nije objavila ponudu za preuzimanje društva Đakovština d.d. Navodi se to u priopćenju Udruge Đakovština – radnici i dioničari u kojem također stoji da je postojala obveza RH za objavljivanjem ponude za preuzimanje društva Đakovština d.d. sukladno odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.
  Sud je također istaknuo da je neosnovan prigovor zastare potraživanja budući da je šteta za tužitelje definitivno nastupila brisanjem trgovačkog društva Đakovština d.d., odnosno dana 16.02.2012.g.
  Sud je zaključio kako su tužitelji dokazali protupravnost postupanja tuženika, opisanu štetnu radnju nečinjenjem, odnosno propustom, te okolnost da je slijedom toga za tužitelje nastupila šteta u vidu izmakle dobiti.
  Udruga Đakovština – radnici i dioničari pozdravlja ovu presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu jer je njome, kako se navodi, potvrđeno ono što je Udruga u svojoj tužbi tvrdila, a koju je neosnovano odbacio Trgovački sud u Zagrebu za isplatu 83,2 milijuna kuna zajedno sa zakonskom zateznom kamatom, te iznos od 42,5 milijuna kuna sa zakonskom zateznom kamatom.
  “Ova Presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu dokazuje kako je tužba Udruge također bila osnovana te Udruga i njeni članovi, mali dioničari, očekuju u konačnici da će presuda Trgovačkog suda u Zagrebu biti izmijenjena u korist malih dioničara članova Udruge”, navodi se u priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog