Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad Đakovo kandidat za “Zlatni cvijet” Europe

  Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz – AEFP sa sjedištem u Bruxellesu, u Budimpešti je održala sjednicu Glavne skupštine i međunarodnog žirija – ZLATNI CVIJET EUROPE, na kojoj je Grad Đakovo promoviran u hrvatskog kandidata u kategoriji gradova iznad 15.000 stanovnika.
  Na taj način, Đakovo je svrstano među 19 europskih gradova, od 1.700 prijavljenih, koji će se u svojoj kategoriji natjecati za prestižnu međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2014., izvijestio je Ured gradonačelnika.
  Međunarodni žiri sastavljen od predstavnika zemalja članica asocijacije AEFP/EFE boravit će u našem gradu od 25. – 28. lipnja ove godine, a završna svečanosti će se održati polovicom rujna u Mađarskoj, gdje će se izabranim europskim gradovima i mjestima uručiti Brončani, Srebrni ili Zlatni cvijet Europe 2014, i posebna nagrada „dr. Lucija Čikeš“.
  Nagrada Zlatni cvijet Europe se dodjeljuje za hortikulturno uređenje grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana i projekte zaštite okoliša.
  “I ova kandidatura za prestižnu europsku nagradu, nakon brojnih velikih priznanja koje je grad Đakovo dobio u zadnjih desetak godina, od nagrade “Anton Štifanić” Hrvatske turističke zajednice za manifestaciju Đakovački vezovi, Zlatnog cvijeta HTZ-a i Ministarstva turizma kao najuređeniji grad Hrvatske, do priznanja u prestižnim svjetskim publikacijama, pokazuje da je Đakovo grad koji ima uređen okoliš i gradske prostore u cjelini, te da se odlikuje cjelokupnom kvalitetom življenja i estetskom izvrsnosti koja je prepoznata i u europskim okvirima”, ističe se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog