Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dio Benašićeve ostavštine u Muzeju Đakovštine

  Dr. Zvonko Benašišć, dugogodišnji đakovački društveni i javni radnik, koji je jesenas preminuo, usmenom je oporukom dio svoje ostavštine, odnosno zbirke donirao Muzeju Đakovštine koji mu se, kako najavljuje ravnatelj Borislav Bijelić, planira odužiti jednom izložbom tijekom ove godine. Benašić, prema riječima ravnatelja Muzeja Đakovštine, nije bio klasični kolekcionar.
  “On je imao jako puno građe o onome čime se bavio, a bavio se s puno toga, od sporta, svoga posla u PIK-u, Đakovačkim vezovima, bio je osnivač Tene, pokretač Bonavite, LC…”, pojašnjava ravnatelj Bijelić.
  Sa svojom odlukom o donaciji dijela ostavštine Muzeju Đakovštine Benašić je prije smrti upoznao i osobe koje su se brinule o njemu, a građa se već nalazi u Muzeju.
  ” Priredit ćemo donatorsku izložbu kojom ćemo napraviti presjek onoga što će uči u zbirke Muzeja, a ući će dio građe u Zavičajnu zbirku, u Etnografsku, a dio građe u Kulturno-povijesnu zbirku”, dodaje Bijelić uz napomenu da će se uz taj odabir za izložbu pripremiti i deplijan s prigodnim tekstom i tako se pokušati odužiti za donaciju.
  To je ujedno poziv i drugim građanima da mogu učiniti isto.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog