Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dani otvorenih vrata samostana

  Povodom Dana posvećenog života, koji Crkva slavi 2. veljače, Milosrdne sestre svetog Križa organiziraju Dane otvorenih vrata samostana koji traju do 7. veljače.
  Deseti je to put kako sestre svetog Križa otvaraju svoja vrata mladima, pojašnjava sestra Finka.
  “Budući da smo mi sestre sv. Križa došle u Đakovo na poziv biskupa J. Jurja Strossmayera 1868. god. da budemo “odgajateljice djece i mladih”, ove dane posebnu pozornost posvećujemo upravo njima. Kroz proteklih 10 godina osjetile smo da su mladi pokazali interes, istinsko zanimanje, za naš način života i za ono što mi radimo za druge. Zato u našim programima predstavimo najprije ukratko našu povijest u riječi ili slici a zatim ih upoznamo s našim načinom života. Oni imaju mogućnost vidjeti gdje mi kao zajednica molimo, gdje se okupljamo na druge naše zajedničke susrete, jednostavno kako protječe naš dan, a zatim posjete neka područja našega djelovanja, da bi vidjeli što mi kao sestre radimo i kako se zauzimamo za druge. Također imaju mogućnost razgovarati sa sestrama i pitati ono što ih zanima”, pojašnjava sestra Finka.
  Svi oni koji posjete samostan moći će razlgedati samostanski muzej, koji je, kako ističe sestra Finka, vidljiva “gotovo 150 godišnje povijesti provincije”.
  “Ovakvi susreti nas uvijek obogaćuju i ostaju mladima i nama sestrama u lijepoj uspomeni. Tako se još više upoznamo i nekako podijelimo ono što nam je u životu važno. Doživimo da se možemo osloniti jedni na druge i sada u mladenačkoj dobi, a isto tako i kasnije u životu”, poručuju sestre svetog Križa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog