Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačka Noć muzeja

  Blizu tisuću posjetitelja prošlo je sinoć kroz Muzej Đakovštine prateći program kojim se ta kulturna ustanova i ove godine pridružila svehrvatskoj manifestaciji Noć muzeja 2014. Program je započeo edukativno pedagoškom radionicom Anđela nikad dosta, koju su vodile Mirjana Klepo i Dubravka Scharmitzer, a koja je naišla na veliko zanimanje djece i mladih.NOC MUZEJA 13NOC MUZEJA 03
  Foto kino klub Đakovo za posjetitelje je priredio filmsku šetnju kroz Đakovački vremeplov, a potom je otvorena i četvrta samostalna izložba slika akademske slikarice Marije Adrić “Selidba uzorka”, koja obuhvaća dvadesetak slika tondo formata,odnosno okruglog formata, promjera jednog metra. Rađene većinom tehnikom akril na platnu, imitiraju akvarel, što je, rekla je autorica, nepisano pravilo za žensku umjetnost. Pokušava akvarelu i tematici mrtve prirode, koja se također vezuje uz povijest ženskoga slikarstva, dati dodatni dignitet i afirmaciju. Maskirni uzorak, kao jedinu “mušku šminku” seli iz ratnoga u modni kontekst i promatra njihov odraz na ženskim licima i mrtvoj prirodi,NOC MUZEJA 09NOC MUZEJA 05 pojašnjavajući naziv izložbe “Selidba uzorka”:
  – Toj mrtvoj prirodi, kao zakinutoj temi u slikarstvu, jer je to isto tako nekakva “ženska tema”, dodajem herojski uzorak kako bih ja, kao slikarica 21. stoljeća, ako to mogu reći pomogla afirmaciji i motiva i tehnike, zaključila je slikarica, o čijem je dosadašnjem radu, afirmaciji i pristupu slikarstvu uvodno govorio ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, istaknuvši kako je mlada đakovačka umjetnica Marija Adrić već stvorila svoj prepoznatljiv slikarski stil te je zauzela zapaženo mjesto na đakovačkoj umjetničkoj sceni.
  Kraj ovogodišnje Noći Muzeja protekao je u znaku koncerta Josipa Molnara, Sanje Hajduković i prijatelja. Tijekom večeri posjetitelji su imali stručno vodstvo kroz stalni postav Muzeja, te mogućnost prigodne kupnje muzejskih publikacija i DVD projekcija dokumentarnih radova o Đakovu.
  I s ovogodišnje Noći muzeja brojna je publika ponijela samo pozitivne dojmove i pohvale.NOC MUZEJA 10NOC MUZEJA 12

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog