Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Civilne žrtve i logoraši traže pravično obeštećenje

  Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine oglasila se povodom presude suda u Beogradu koji je odbio zahtjeve za naknadu štete hrvatskim državljanima zbog tortura kojima su 1991. godine bili podvrgnuti u logorima nekadašnje JNA u Srijemskoj Mitrovici i Begejcima.
  Udruga izražava nezadovoljstvo odlukom suda u Beogradu te daje potporu Hrvatskom društvu logoraša srpskih konclogora uz nadu da će Prizivni sud, povodom žalbe, ukinuti presudu i presuditi u korist logoraša.
  “Jedino što nam je nakon 22 godine preostalo je nadati se da će pravda pobijediti i da će civilne žrtve dobiti naknadu štete jer su one žrtve teških zločina, a sada im je uskraćeno i pravo na pravično obeštećenje zajamčeno domaćim i međunarodnim pravom”, navodi se u priopćenju predsjednice Marijane Adrić.
  Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine očekuje od Vlade Republike Hrvatske punu podršku udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, svim žrtvama i svim građanima Republike Hrvatske koji su branili ovu državu.
  Očekuje se da će proces pristupanja Srbije Europskoj uniji donijeti pozitivne promjene i na području tamošnjeg pravosuđa, te da će isplatiti naknadu štete svim civilnim žrtvama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog