Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Vijećnici HDZ-a i HSS-a uzvraćaju: “SDP zaboravlja da su oni bili vlast u gradu”

    “Jučerašnje priopćenje đakovačkog SDP-a najobičniji je pamflet i „trik“, pokušaj obmane javnosti”, navodi se u reakciji Kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a uz konstataciju da “vodstvo SDP-a zaboravlja da su upravo oni kao stranka odgovorni za stanje u Đakovu, jer su proteklih 12 godina vodili zakonodavnu i izvršnu vlast grada”.
    “Za građane je vrlo čudan ovaj iznenađujući „kopernikanski obrat“ vođa SDP-a, koji sada spinovima napadaju HDZ radi odluka izvršne vlasti koju predstavlja gradonačelnik, a kojeg je upravo SDP, nakon debakla u prvom krugu, javno podržao u drugom krugu lokalnih izbora”, stoji u reakciji Kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a. Navodi se također da članovi SDP-a i danas upravljaju gradskim ustanovama i tvrtkama, te se podsjeća da se Josip Matkov zalagao za profesionalizaciju funkcije predsjednika Gradskog vijeća koju HDZ-ov predsjednik obavlja volonterski.
    SDP-ovo uskraćivanje podrške Josipu Tomičiću i Goranu Soldi, dok su ih podržale sve druge političke opcije, Klub vijećnika HDZ-a i HSS-a ocjenjuje pokušajem jeftinog politiziranja važne teme.
    “Žao nam je što je vodstvo SDP-a tek nakon 9 godina vlasti u gradu spoznalo da su dizali ruke za kako kažu „nezakonita imenovanja“ u Centru za kulturu. Donošenjem odluke o privremenom tehničkom rukovođenju Centra, vijećnici su samo omogućili funkcioniranje Centra za kulturu, isplatu plaća i plaćanje tekućih režijskih troškova kako bi se neometano odvijala predviđena događanja u Kinu”, navodi se dalje u priopćenju uz napomenu da su vijećnici HDZ-a i HSS-a inicirali projekt spajanja Centara za kulturu i Gradske knjižnice i čitaonice, nakon čega će se, kako se navodi, provesti javni natječaj za jednog ravnatelja za obje ustanove jer se na taj način bitno smanjuju troškovi.
    “Bilo bi lijepo da je đakovački SDP i sve ove godine, dok je bio vlast u gradu, bio ovako aktivan, glasan i samokritičan, jer danas bi sigurno imali bolje Đakovo”, zaključuje se u priopćenju Kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a uz konstataciju da se “njihova briga za Đakovo danas vidi kroz realizaciju projekata Vlade RH U Đakovu”.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog