Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U svijetu đakovačkih bajki

  U Centru Amadea održan je program pod nazivom “U svijetu đakovačkih bajki II.” u sklopu kojega je otvorena izložba ilustracija Katarine Kuric za slikovnicu “Bajka o najmlađem kraljevom sinu koji je oženio žabu”. To je autoričina druga ilustracija koja ju je potpuno ispunila i u kojoj se potpuno našla jer joj je to, kako kaže, “izazov zbog toga što ju i kao kiparicu i kao pedagoga zanima odgoj, odnosno rad s djecom” .
  Predstavljen je i književni portret Josipa Palade, književnika za djecu i odrasle koji je djetinjstvo i školske dane proživio u Vučevcima i Đakovu što prenosi, kako je priznao, i u svoja djela.
  Kaže da se upravo u Vučevcima i Đakovu ” inficirao literaturom, odnosno došao do prvih knjiga koje je jako puno čitao”.
  O Paladinu spisateljskom opusu govorio je Mirko Ćurić, posebno istaknuvši njegovo djelo “Miris majke” u kojem se najviše i osjeća duh nekadašnjeg zavičaja, odnosno Đakova i Vučevaca.
  “On je poznat i kao književnik za djecu i za odrasle, mnoge njegove priče i igrokazi su uvršteni u školsku literaturu, izvedeni na pozornicama, a u zadnje vrijeme više je bio aktivan kao član prosvjeno-kulturne bojne, pa se dosta bavio tematikom Domovinskog rata”, istaknuo je Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog