Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udvostručen broj sahrana

  Iz Univerzala smo dobili podatak da je od Nove godine do danas na gradskom i prigradskim grobljima obavljeno čak 35 pogreba, što je više nego dvostruko u usporedbi s istim mjesecom lani. Na đakovačkom groblju dosad je pokopano 26 umrlih i njih devet na prigradskim grobljima. Prošle godine u siječnju bilo je 16 ukopa. Tako veliki broj umrlih u jednome mjesecu koji još nije došao do kraja, rijetko se pamti.Veliki broj umrlih u siječnju povezuje se i s neuobičajeno visokim temperaturama i južinom, potvrdila nam je dr. Dubravka Ivić, voditeljica Jedinice intenzivnog liječenja KBC Osijek.
  – Točno je da vremenske prilike značajno utječu na pojavnost bolesti, a naročito kod kardiovaskularnih, odnosno srčanih bolesnika i bolesnika s kompromitiranom moždanom cirkulacijom, tako da u ovim vremenskim razdobljima kada dolazi do smjene ciklone i anticiklone, mnogo su češće te bolesti, odnosno incidencija moždanih kapi, moždanih udara, a isto tako srčanih zatajenja, infarkta miokarda i sličnih stanja, rekla je dr Ivić.
  Kao savjet drIvić navodi higienu življenja, odnosno pokušati smanjti količinu stresa ili opterećenja kojima smo dnevno izloženi, no, priznaje doktorica, to je lakše reći nego realizirati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog