Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šola: “Stare totalitarne, komunističke i udbaške strukture i danas vladaju Hrvatskom”

  Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Osječko-baranjske županije i đakovačko krilo Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka i dalje traže Zakon o lustraciji, a na današnjoj konferenciji za novinare čelnici tih žrtvoslovnih udruga Ivo Tubanović i Pero Šola istaknuli su da “slučaj Perković” ponovo aktualizira tu temu.
  “Jedan od najvećih problema hrvatskog društva su te stare totalitarne, komunističke strukture koje i dan danas vladaju Hrvatskom”, konstatirao je Šola.
  Ivo Tubanović podsjetio je na uhićenja 1984. godine na području Osječko-baranjske županije i zlostavljanja za koja nitko nije odgovarao, a i sam je, kako kaže, bio osuđen zbog navodnog terorizma. Podsjetio je i na smrt svoga kuma Ante Davidovića u osjčekom istražnom zatvoru.
  “Suđen sam na 14 godina, a Perković je tada bio šef hrvatske Udbe, Dragoljub Krnjić šef osječke Udbe, a bilo je još šest isljednika koji su nas ispitivali, a i meni su prijetili da će me progutati noć i da se neću vratiti”, prisjetio se Tubanović ističući da su te stare udbaške i totalitarne strukture zloupotrijebile pomirbu.
  “Nikako se ne mogu pomiriti da ovo više nije avnojska, nego vukovarska Hrvatska, ovo je braniteljska, a ne udbaška i partizanska Hrvatska”, rekao je Tubanović pozivajući sve koji mogu pomoći u rasvjetljavanju još uvijek nerazjašanjene i prešućene smrti Ante Davidovića iz Selaca u osječkom istražnom zatvoru 1984. godine.
  sestra i supruga Ante DavidovicaO tome je svjedočila i njegova supruga Manda koja ni dan danas ne zna što se zapravo dogodilo.
  “Kad je uhapšen čekali smo svaki dan da se vrati kući, a umjesto da se vrati, šesti dan smo dobili vijest o smrti, da se sam ubio”, s tugom priča supruga koja je sa troje male djece ostala teško se noseći sa životnim nedaćama koje su uslijedile. Kaže da je nezadovoljna i zbog odnosa nove vlasti prema tom slučaju, a posebno je ogorčena činjenicom da joj je na ime pokojnog supruga , odnosno njegovih šest zatvorskih dana pripala naknada od “sramotne 324 kune”, koje je i odbila.
  Ni sestra Manda ne vjeruje da se njezin brat ubio u zatvoru i stoga očekuje da se konačno rasvijetli i taj slučaj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog