Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Gradonačelnik najavio restrukturiranje Centra za kulturu

    Na današnjoj 6. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su saslušali izvješće gradonačelnika o dosadašnjem radu, prihvatili odluku o uspostavljanju suradnje i prijateljstva s Općinom Tomislavgrad, te dali prethodnu suglasnost na Statut Dječjeg vrtića Đakovo.
    Većinom glasova Goran Soldo imenovan je predstavnikom Grada u Povjerenstvu za dodjelu zakupa na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske, a Josip Tomičić je imenovan u Povjerenstvo za procjenu troškova stavljanja u funkciju poljoprivrednog zemljišta. Tijekom rasprave o toj točki SDP je predlagao da se imenuju nestranačke osobe, što nije prihvaćeno uz obrazloženje da predloženi ispunjavaju sve tražene uvjete.
    vijecnici Podužu raspravu izazvalo je i imenovanje Danice Lešić vršiteljicom dužnosti ravnateljice Centra za kulturu, što je gradonačelnik Zoran Vinković obrazložio potrebama normalnog funkcioniranja te ustanove, dok su laburisti i vijećnici SDP- a bili suzdržani ukazujući na činjenicu da je već devet godina na čelu te ustanove vršitelj dužnosti, sumnjajući u zakonitost takvog stanja. Gradonačelnik Vinković pravdao je to uštedom u proračunu s obzirom, kako je rekao, da su mnogi zainteresirani za to mjesto, pa bi novi ravnatelj bio dodatni financijski teret za grad. Najavio je studiju o restrukturiranju Centra za kulturu prema kojoj će se, kako je najavio, razmotriti moguće zajedničko djelovanje kina i Gradske knjižnice, a bilo je i prijedloga o osnivanju “Multimedijalnog centra” u koji bi se, kako je predložio Goran Soldo, uključio čak i Muzej, što bi donijelo dodatnu uštedu. No, rečeno je da zakon to priječi.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog