Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Projekt Prošlost za budućnost još jedan pokušaj uzurpacije”, tvrdi Hrvoje Miletić

  Iako još nije ni zaživio, projekt “Prošlost za budućnost”, iza kojega stoji Građanska inicijativa Danka Kočiša, izazvao je negativne reakcije.
  Našoj redakciji se javio Hrvoje Miletić, koji je, kako kaže, uz Tihomira Dunđerovića, jedan od autora i osnivača javne Facebook stranice “Đakovo za nostalgične” , koja je poslužila kao ishodište Kočiševa projekta.
  Miletić upozorava da je to još jedan u nizu pokušaja “uzurpacije, privatizacije i komercijalizacije njihove ideje, ali i njihova rada i truda, kao i truda građana koji su slali svoje materijale”.
  “Mi smo u toj inicijativi prozvani, na nas se poziva, a sad pokušavaju gradskim novcem kupiti sebi sredstva, kompjutore, skener, platiti projekt, opremiti ekipu, naplatiti…., a sve u cilju tobože nekih “viših interesa”, pojašanjava Miletić dodajući kako za to postoje institucije koje se bave prikupljanjem, obradom i pohranjivanjem te građe kao što su arhivi, knjižnice i muzeji, a ne takozvane građanske inicijative.
  Također upozorava da je riječ o političkoj inicijativi jednog, kako ga naziva, “stranačkog aparatčika koji želi na taj način ostvariti neki svoj interes “.
  “Mi u tom slučaju ispadamo “seljačine”, mi smo ti koji smo radili, prikupljali materijale, sadržaje, a sad će to ovi “građani”komercijalizirati i eksploatirati”, dodaje Miletić.
  I ranije je, kaže, bilo takvih pokušaja pojedinaca koji su preko njihove stranice pokušali ostvariti vlastiti interes i stoga je i reagirao.
  “Jednom moraš reći dosta, to ima određenu razinu, etiku, moral, a ako ne ide, onda i zakonski, pozivajući se na autorska prava i druga sredstva. Moraš reći popu pop, a bobu bob”, kategoričan je Miletić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog