Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Nemamo novce za kazne”, poručuju seljaci

  “Nisam kriv jer nisam bio organizator prosvjeda seljaka u kolovozu prošle godine kojemu sam se pridružio kao i brojni drugi nezadovoljni ukupnim stanjem u poljoprivredi”, izjavio je nakon glavne rasprave na Prekršajnom sudu u Đakovu Antun Laslo kojemu, kao i Mariju Matajcu iz Podgorača, prijeti kazna od 15.000 kuna, dok Matiji Brlošiću i Željku Fabricu prijeti kazana od 10.000 kuna.
  “Mnogi su seljaci propali, 10.000 proizvođača mlijeka je propalo u 2013. godini, mnogim seljacima su blokirani žiro računi, a onima kojima još nisu oni su u velikoj neizvjesnosti kako će obaviti proljetnu sjetvu”, izjavio je Laslo.
  “Budemo li i proglašeni krivima novca nemamo, pa ćemo, poput nekih ministara, umjesto plaćanja kazne, guliti krumpir”, jednoglasni su lideri seljačkih udruga kojima će odluka suda stići na kućne adrese za nekoliko dana.
  U oslobađajuću presudu uvjeren je i Matija Brlošić koji priznaje da je po prvi put zbog prosvjeda završio na sudu. “Tereti nas se kao organizatore, a prvi put nismo bili organizatori što su potvrdili i svjedoci s policije, ali i s naše strane i vjerujemo da je ovo pravna država i da će se suditi pravedno”, zaključio je Brlošić.
  Ni Matajac se ne osjeća krivim.
  “Žao mi je što ja kao mladi poljoprivrednik sa 33 godine moram tražiti pravdu na cesti, biti 14 dana zbog svojih prava u prosvjedu, a moglo se sve riješiti jednostavnije, a ne da se kao kažnjenici povlačimo po sudovima”, rezignirano zaključuje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog