Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nazor:”Fotomonografija Marka Perića dragocjen spomenik Domovinskom ratu”

  “Fotomonografija Marka Perića “Đakovačkim objektivom kroz Domovinski rat” dragocjeno je svjedočanstvo, ali i dokument o svim najvažnijim zbivanjima koja su obilježila razdoblje od početka višestranačja u Hrvatskoj do mirne reintegracije okupiranih područja”, rekao je na sinoćnjem predstavljanju Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata u čijem izdanju je i tiskana ta publikacija. U fotomonografiji je objavljeno više od 500 fotografija i predstavlja najopsežnije i najcjelovitije izdanje o tom razdoblju, ali ne samo o zbivanjima s područja Đakovštine, nego cijele Hrvatske, naglasio je Nazor. “Bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme, a o nekim od tih događanja, koja je Perić zabilježio svojim objektivom, Centar ni nije imao dokumentaciju, pa su tim dragocjenija”, istaknuo je Nazor pojasnivši da je, s obzirom na opsežnost fotografske građe koju ima Perić, bilo teško odabrati ono najbolje.
  prelistavanje periceve fotomonografije Na zbivanja iz tog razdoblja podsjetio je ratni gradonačelnik Đakova Mate Zorić, a o fotografskom, ali i pedagoškom radu Marka Perić govorio je Mirko Ćurić.
  Sam autor prisjetio se brojnih situacija o kojima svjedoče njegove fotografije, posebno je istaknuo one dirljive s prvih razmjena, a podsjetio je i na situacije kada mu nije bilo dopušteno snimati.
  Na predstavljanju Perićeve fotomonografije ukazano je i na, kako je rečeno, neprimjeren odnos aktualne vlasti prema Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru Dommovinskog rata što branitelji, kako je rekao ravnatelj Ante Nazor, neće tolerirati, pa je najavio zanimljiva zbivanja u siječnju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog