Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić: “Raduje stasanje katoličkog laikata”

  Nastavljajući tradiciju svoga prethodnika, đakovačko- osječki nadbiskup Đuro Hranić danas je s prigodnog susreta s novinarima slavonskih redakcija uputio božićnu čestitku u kojoj poručuje da je “u Isusu vječna Božja riječ, a Bog u ranjivom tijelu čovjeka”.
  ” U našoj vjeri ne postoje prečaci, u kršćanstvu nije na djelu ništa magično”, kazao je nadbiskup Hranić ističući da je iskustvo kršćanske ljubavi “bezuvjetno prihvaćanje čovjeka i njegove egzistencije i onda kada se na ljubav ne odgovara ljubavlju”.
  “Biti kršćaninom ne znači biti zastupnikom neke teorije, nego, jer smo u Isusu susreli živoga Boga, znači biti potpuno predan njegovu pozivu na ljubav i život u istini”, kazao je nadbiskup Hranić ističući također da smo “postali svjedoci javnosti u kojoj se kršćane javno proziva zbog njihovih stavova i demokratski promicanih vrijednosti”.
  spreman Predbožićni susret s novinarima bila je prigoda i za komentar aktualnih zbivanja u Crkvi, ali i u društvu, pa je, komentirajući izbor novog pape kao događaj koji je bez sumnje obilježio ovu godinu, nadbiskup Hranić podsjetio i na pontifikat njegova prethodnika koji je, kako kaže, prebrzo zaboravljen i pao je u sjenu pontifikata pape Franje.
  Kao događaj godine, nadbiskup Hranić izdvojio je i “stasanje katoličkog laikata” što je posebno bilo izraženo tijekom referenduma o braku.
  Odgovarajući na pitanje novinara o “grijesima” aktualne vlasti” naveo je izostanak dijaloga, što je povezao upravo uz inicijative o referendumima o braku i o ćirilici u Vukovaru.
  kamere “Tu je bilo pomanjkanje dijaloga koji je, kad nije išlo dijalogom s roditeljima, onda se rodio jedan oblik otpora na takav način, a jednako tako bih rekao i za drugi referendum zato što je meni osobno teško jer je to na našem području, a toliko podjela i napetosti imamo”, pojasnio je nadbiskup Hranić.
  Stoga je pozvao na mirno rješavanje problema i smirivanje tenzija i napetosti kojih je, kako je kazao, previše, posebno upozorivši i na tešku socijalnu situaciju u zemlji.
  “Ionako je previše i apatije, crnila i žutila”, zaključio je nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog