Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pomoć siromašnim učenicima i studentima

  rebic ivicaUoči početka nove školske i akademske godine Zaklada dr. Nikola Dogan, koja je nastala temeljem ostavštine profesora Dogana, ali i drugih svećenika, raspisala je natječaj za dodjelu pomoći učenicima i studentima. Upravljanje Zakladom povjereno je Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, a samo prošle godine, kako ističe ravnatelj velečasni Ivica Rebić, podijeljeno je oko 200 tisuća kuna, odnosno pedesetak stipendija. Stipendije se dodjeljuju učenicima i studentima iz višečlanih obitelji, socijalno ugroženima, te onima koji nemaju drugi izvor financiranja.
  “Mi želimo da novac dođe onima kojima je stvarno potreban”, dodaje velečasni Rebić ističući da se novac za zakladu prikuplja i donacijama “Prijatelja zaklade, a to mogu biti svi oni koji žele pomoći”, pojašnjava Rebić.
  I za sljedeću školsku i akademsku godinu predviđeno je pedesetak stipendija, ali, kako pojašnjava velečasni Rebić, isti korisnik ne može se javiti ponovno na natječaj.
  Za popularizaciju rada zaklade osmišljena je i akcija “Jedan novčić za našu budućnost” tijekom koje obitelji, koje to žele, u posebnoj “teglici” prikupljaju novac. “Na taj se način razvija obiteljsko zajendištvo, ali i razvija osjećaj solidarnosti za one u potrebi”, zaključuje velečasni Rebić ističući da se iznos stipendija kreće od 300 do 800 kuna mjesečno.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog