Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić: “Vjerska sloboda preduvjet mira, suživota, sloge i zajedništva među narodima”

  nadbiskup Hranic o vjerskoj slobodi“Vjerska sloboda – izazov za Crkvu i društvo”, tema je teološko-pastoralnog seminara za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije koji je počeo danas.
  Tijekom tri dana sudionici će kroz nekoliko predavanja obraditi aktualnost deklaracije “Dignitatis humanae” Drugog vatikanskog sabora.
  Povod za ovu temu je i 1700 godina slobode kršćanstva, a nadbiskup Đuro Hranić upozorio je da i današnja zbivanja u zemlji i svijetu svjedoče o njezinoj aktualnosti.
  “Gledajte što se sada u Siriji događa, gdje je u pozadini isto tako vjerska sloboda, ai ovdje u našem hrvatskom demokratskom društvu. Nismo li se susretali kroz ovu i prošlu godinu i suočavali ozbiljno s tim pitanjima i želimo li ozbiljno gledati u budućnost, onda moramo doista razmišljati o toj temi. Duboko sam uvjeren da je vjerska sloboda preduvjet mira i suživota i sloge i zajedništva među narodima”, zaključuje nadbiskup Hranić.
  U sklopu današnjeg programa bit će predstavljena sabrana djela nadbiskupa u miru Marina Srakića, a sutrašnji program u znaku je poimanja vjerske slobode u sekularno doba i u kontekstu laičnosti današnjeg društva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog