Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Generalni vikar najavljuje nove izložbe Spomen-muzeja

  DSC00017Spomen muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera, nakon nedavne smrti profesora Petra Strgara, koji je na svoj osebujan način obilježio rad te ustanove u proteklih dvadesetak godina nastavlja dosadašnju djelatnost, doznajemo od profesora Ivana Ćurića, generalnog vikara Đakovačko-osječke nadbiskupije.
  “U osobi i djelovanju pokojnog profesora Strgara spojili su se dobro poznavanje i zanimanje za povijest i jednako tako dobro poznavanje povijesti umjetnosti. Ono što su dvije grane ove ustanove; stalni postav koji govori o životu i djelovanju slavnoga našega biskupa i mecene Josipa Jurja Strossmayera, to treba i dalje razvijati, i ono što je prof. Strgar uspostavio i unapređivao, a to je gornji galerijski prostor u zgradu Muzeja”, pojašnjava velečasni Ćurić.
  Novi nadbiskup Đuro Hranić, kako ističe generalni vikar, želi nastaviti u tom smjeru, pa će se pokušati pronaći svećenika ili vjernika laika koji će moći te dvije dimenzije i dalje razvijati.
  “Svakako da će se ubrzo nastojati pronaći osoba koja će na malo trajnije, na dulje vrijeme pokriti ovu službu, a ja bi se trebao pozabaviti sada na početku, u ovom prijelaznome razdoblju”, dodaje profesor Ćurić.
  Još ranije najavljene su neke izložbe koje će se i realizirati, potvrđuje generalni vikar velečasni Ivan Ćurić, a prva je izložba Rabuzinovih ulja koja se očekuje krajem listopada ili početkom studenoga, te izložba fotografija đakovčakog fotografa Marka Petrića povodom desete obljetnice smrti biskupa Ćirila Kosa.
  I svojim budućim djelovanjem Spomen muzej biskupa Strossmayera nastavlja biti nezaobilazno mjesto đakovačke kulturne scene, zaključuje generalni vikar velečasni Ivan Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog