Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Uskoro osamostaljenje škole u Satnici

    skola SatnicaInicijativa za osnivanje Osnovne škole Satnica Đakovačka sve je bliža realizaciji. U Ministarstvu obrazovanja u tijeku je, kako doznajemo od Zdenke Čukelj, voditeljice Službe za predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, izdavanje Rješenja za ocjenu sukladnosti Odluke za osnivanje osnovne škole.
    “Nakon toga utvrdit će se uvjeti za početak rada OŠ Satnica Đakovačka kao samostalne škole. Potrebno je sada upisati školu na Trgovačkom sudu, utvrditi uvjete, a sve to ovisi o tome kako će teći pripreme svega što je potrebno odraditi u školi. Kada Ministarstvo obrazovanja dobije zahtjev za utvrđivanje uvjeta, tada odlazimo vrlo brzo na teren i stvaraju se preduvjeti da bi škola mogla raditi kao samostalna”, pojašnjava Čukelj.
    Ukoliko se ispune propisani uvjeti, škola se može odvojiti, odnosno može postati samostalna ustanova i tijekom ove školske godine, dodaje uz napomenu da je, prema državnom pedagoškom standardu, kriterij za veličinu škole 150 učenika. “U ovome trenutku Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića, u čijem sastavu djeluje škola u Satnici kao područna škola, je prevelika po broju učenika, pa stoga i po tome kriteriju je opravdano osnivanje škole u Satnici”, navode u Ministarstvu obrazovanja.
    Škola u Satnici Đakovačkoj u ovome trenutku broji 170 učenika i izgledno je njezino skoro osamostaljenje.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog