Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sanja Škrut: “Znam što me čeka na Hvaru”

  Sanja SkrutZa đakovačke vatrogasce ovo je izuzetno mirno ljeto. Naime, izostale su intervencije kojih je ranijih godina bilo više nego ove godine, a to se objašnjava ozbiljnim preventivnim radom, te višom sviješću građana koji izbjegavaju spaljivanje strništa i drugih sličnih aktivnosti na otvorenom.
  Prošle godine u prvih šest mjeseci bilo je sedamdesetak požara, a ove godine tek 21, ističe zamjenik zapovjednika Ivan Klemen. Najčešći uzrok ovogodišnjih požara je kvar električnih instalacija. Ove je godine bilo i 27 tehničkih intervencija, najviše u prometnim nesrećama.
  Osim brige za sigurnost Đakovštine, đakovački vatrogasci i ove su godine dio protupožarne zaštite na moru. Naime, tri pripadnika đakovačkog DVD-a s jednim vozilom od 20. lipnja su u Jelsi na otoku Hvaru, a dosad su imali dvije intervencije.
  Smjena svake grupe traje dva tjedna, a do kraja ljeta 18 članova DVD-a Đakovo boravit će na tom hrvatskom otoku, a u najnovijoj grupi koja večeras odlazi na Hvar je i Sanja Škrut, jedina žena koja već 13 godina ravnopravno sa svojim muškim kolegama izlazi na sve intervencije.
  pred odlazak na Hvar“Znam što me čeka na Hvaru jer mi ovo nije prvi odlazak na dislokaciju. Bila sam na Korčuli, u mjestu Blato, tako da sam spremna na sve što me čeka. Pripremljeni smo dosta, imali smo obuku za šumske požare tako da smatram da nećemo imati nikakvih problema. Mi ovdje dosta radimo, dosta se školujemo i u principu znamo što nas tamo čeka”, ističe Sanja.
  Priznaje da je kolege ponekad prilikom intervencija nastoje poštedjeti.
  “Uistinu sam ravnopravna, iako me kolege nastoje malo poštedjeti, ali ne previše, što ja i ne volim da me štede zato što smatram da neke stvari mogu odraditi isto kao i oni”, dodaje ističući da potječe iz vatrogasne obitelji jer joj je i suprug vatrogasac i on je sada na Hvaru.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog