Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Lokalnoj samoupravi ostaje tek 2 posto poreznih prihoda”

  ZV Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske za đakovačkog gradonačelnika i saborskog zastupnika Zorana Vinkovića daljnji je korak ka centralizaciji i udar na lokalnu samoupravu, kojoj, kao je rekao, ostaje tek dva posto poreznih prihoda, dok država uzima preostalih 98 posto. “Ovaj zakon dira temeljne odredbe lokalne samouprave i vodi u daljnju centralizaciju”, kazao je Vinković.
  “Grad Đakovo će na ovaj način izgubiti 1,5 milijuna kuna godišnjih prihoda od komunalne naknade, a država se stavlja iznad lokalne samouprave i građana”, konstatirao je gradonačelnik koji poziva druge jedinice lokalne samouprave da zajedno podignu ustavnu tužbu protiv ovog zakona jer se njime ne slijedi tradicija razvijenih zapadnih zemalja koje imaju razvijenu lokalnu samoupravu.
  Kao primjer nebrige države za svoju imovinu Vinković je naveo đakovačku Mimozu s čijeg krova je, kako je istaknuo, nestalo oko 700 četvornih metara bakrenog krova.
  Gradonačelnik i saborski zastupnik HDSSB-a Vinković podržao je zahtjeve poljoprivrednika istaknuvši kako je upravo poljoprivreda, a time i Slavonije i Baranja, u ovih godinu i pol najviše izgubila. Ministra Jakovinu nazvao je “grobarom hrvatske poljoprivrede” jer je stao na stranu velikih i uvoznog lobija.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog