Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kiša ih nije spriječila: Svečano otvoreni 47. Đakovački vezovi

  Otvorenje vezovaKiša je sinoć umalo pokvarila otvorenje Đakovačkih vezova. Pola sata prije planiranog početka grad je po drugi put jučer zahvatilo gramljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom i ponegdje ledom. No, smirilo se upravo pred sami početak, pa je program svečanog otvorenja 47. Đakovačkih vezova ipak održan pred katedralom s petnaestak minuta zakašnjenja. Otvorenje vezova 2013Svečani program otvorenja pod nazivom Divna Marija žito požela, žito požela, tri vijenca splela… u kojemu su sudjelovali glumci iz Zagreba i Osijeka, tamburaški sastavi, solisti, KUD-ovi Tena iz Đakova i Šokadija iz Strizivojne, pratio je veći broj dužnosnika iz hrvatskog crkvenog, političkog i javnog života, te brojna publika koju prethodno nevrijeme nije odvratilo od gledanja. 47. Đakovačke vezove otvorio je gradonačelnik Zoran Vinković:
  – Vezovi su svih ovih godina čuvali tradiciju Đakova, Slavonije i Hrvatske. Oni su odavno bili dio Europe, ali prvi put se održavaju kao takvi. I Europi i svijetu nude ono što Đakovo, Slavonija i Hrvatska ima. To je tradicija koja je duboko ukorijenjena u svima nama, poručio je gradonačelnik.
  samoanciUoči otvorenja, goste i uzvanike gradonačelnik je primio u gradskoj vijećnici, a posebnu atrakciju priredili su gosti iz Novog Zelanda, Klapa Samoana koja je izvela hrvatsku skladbu Vilo moja, zaradivši pritom snažan pljesak.
  Program se nakon svečanog otvorenja, iza 23 sata preselio u vezovski šator gdje su nastupale Slavonske lole i Đerdani.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog