Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo i dalje bez digitalne kinodvorane

  filmski_projektorZaključenjem javnog nadmetanja za digitalno opremanje 28 nezavisnih kinodvorana i 6 filmskih festivala u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo kulture 8. je srpnja potpisalo ugovor s kinoprikazivačima iz 18 županija i ukupno 27 gradova. Tako će se najsuvremenijom digitalnom tehnologijom opremiti 28 kinodvorana. No, među njima nije i đakovačka.Tim se povodom, priopćenjem, oglasila Zelena lista podružnica Đakovo.

  Nedopustivo je da uprava đakovačkog Centra za kulturu pojma nema o tome da je navedeni natječaj završio i da „… oni još uvijek očekuju odgovor iz Zagreba po tom pitanju.“ Neshvatljivo je da baš nitko od vodećih ljudi ovoga grada nije našao za shodno da građanima pojasni zašto se njihova kinodvorana nije našla na popisu Ministarstva kulture. Sve saznajemo iz tiska i s portala; Grad šuti. Čini se da je doseg gradske politike prilično kratak kada su u pitanju primarni interesi građana, stoji u priopćenju koje potpisuje Goran Augustinović, predsjednik đakovačke Zelene liste.

  Na napade đakovačke Zelene Liste dobili smo odgovor iz ureda gradonačelnika . Za digitalizaciju kina Centar za kulturu prijavio se prošle godine, a odobrena su sredstva za rasvjetni pult. Centar za kulturu nije mogao proći na oba natječaja. U dopisu stoji da se tijekom ove godine, obzirom da će biti ponovno raspisan natječaj za digitalizaciju obavezno javimo, tvrdi gradonačelnik Zoran Vinković.

   

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog