Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ništa od završnice Kupa!

  ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA KUGLAČICE

  ĐAKOVO – ISTRA (POREČ)          1:7 (3060:3276)

  Dugoočekivani meč protiv Porečanki, nažalost, za đakovačke kuglačice završio je porazom.  Pobjeda je i jednoj i drugoj ekipi otvarala put k završnici hrvatskoga kupa, a tu priliku bolje su iskoristile gošće.

  Več nakon prvoga para Istra je stekla veliku prednost u čunjevima, a definitivnu pobjedu gošće su potvrdile u drugom paru. Naime, Đakovčanke su upisale dva loša rezultata (Vlatka Berc i Lucija Kuna samo 482 i Kristina Peršun 486) što je bilo dovoljno ujednačenoj ekipi iz Poreča za pobjedu. Jedina svijetla točka u domaćim redovima bila je Helena Mezak sa srušenih 593 čunja što je bilo dovoljno za jedini đakovački bod. Simpatično je bilo vidjeti sudar dvije iskusne kuglačice: Đakovačnke Nade Kulaš protiv legendarne Biserke Perman. Bez rezultatskoga opterećenja obje kuglačice prebacile su preko 500 čunjeva.

   

  Ovom utakmicom đakovačke kuglačice zaključile su sezonu: na kraju mogu biti više nego zadovoljne jer su, u povratničkoj prvoligaškoj sezoni, osvojile šesto mjesto, a u Kupu Hrvatske dogurale su do četvrtfinala.

  Đakovačnke kreću na ljetni odmor, a vidjet ćemo kako će izgledati sastav za slijedeću prvoligašku sezonu.

  POJEDINAČNI REZULTATI:

  Vlatka Berc + Lucija Kuna – Našata B. Gašparini                0:1 (246+236:583)

  Julija Horvat – Marija Liović                       0:1 (532:557)

  Kristina Peršun – Mirjana Pavić                               0:1 (486:533)

  Helena Mezak – Katja Oplanić                  1:0 (593:515)

  Nada Kulaš – Biserka Perman                   0:1 (506:527)

  Nikolina Kuić – Marijana Liović                0:1 (461:561)

   

  * * * * * *

  POJEDINAČNO PRVENSTVO OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA JUNIORE I KADETE

  Za svaku je pohvalu i inicijativu Kuglačkoga kluba „Fortuna“ da krene s radom s mladim kuglačima i kuglačicama. Svoj prvi nastup na županijskom prvenstvu zabilježila su dva mlada đakovačka kuglača i jedna kuglačica.

  U konkurenciji mlađih juniora – igrača do 18 godina Đakovčanin Renata Prskalo osvojio je šesto mjesto sa srušenih 778 čunjeva. U prvom nastupu Prskalo je srušio 380, a u drugom 398 čunjeva.

  U kadetskoj konkurenciji Domagoj Kopecki osvojio je treće mjesto i brončanu medalju sa srušenih 845 čunjeva. U prvom nastupu Kopecki je srušio 429, a u drugom 416 čunjeva. Rezultat Renata prskala u juniorskoj konkurenciji uvršten je i u kadetsko natjecanje gdje je mladom đakovačkom kuglaču pripalo peto mjesto.

  U ženskoj konkurenciji mlađih juniorki do 18 Monika Mađarević nastupila je samo u prvom krugu srušivši 382 čunja. Zbog ozljede Đakovčanka nije nastupila u drugom krugu natjecanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog