Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Seljaci ponovo razjedinjeni

  razjedinjeni seljaci U sveopćoj galami, razjedinjeni i međusobno se optužujući – okonačali su današnji sastanak u Đakovu predstavnici seljačkih udruga kontinentalne Hrvatske. Najnezadovoljniji su bili predstavnici seljaka Virovitičko-podravske i Vukovarsko srijemske županije koji su napustili sastanak. Među nezadovljnima je bio i Zvonko Pipić iz Udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije koji kaže da mu je “taj scenarij već poznat od Gradiške”.
  “Htjeli smo slejacima otvoriti oči da se konačno nešto pokrene, imali smo brojne sastanke i ništa se do danas nije riješilo. Mi smo stalno na početku, non-stop nova priča- isti ljudi idu pred imedije i obmajuju, zajedno s ministrom poljoprivrede i financija, čak i premijerom, javnost”, rezignirano zaključuje Pipić.
  Seljaci se nisu mogli dogovoriti o tome kada i kako krenuti u prosvjede. Naime, dok su jedni zagovorali tvrđi stav, dio njih, iz Osječko-baranjske, Požeško-slavosnke i Brodsko posavske županije, bili su umjereniji, tvrdi Pipić.
  Stjepan Kunovec, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača središnje Hrvatske i Odbora za udruga Hrvatske poljoprivredne komore zastupao je drugu stranu. Najavljuje da će uputiti pismeni zahtjev ministru Jakovini u kojem će se tražiti njegovo očitovanje do 1. lipnja o isplati preostalog dijela poticaja koji su bili planirani u financijskoj omotnici. Poziva se na izjave ministra Linića od prije mjesec dana kada je on izjavio da se sredstava potpore neće umanjivati, tvrdi Kunovec.
  “Svojim ponašanjem ministar poljoprivrede izaziva netrpeljivost seljaka, praktički držeći ih na žeravici isplatom 63 posto poticaja, dok se o onih 37 posto uopće ne želi izjasniti”, kaže Kunovec najavljujući, ukoliko se ministar ne očituje o tome do 1. lipnja, odlazak seljaka iz kontinentlanog dijela Hrvatske autobusima na Markov trg 6. lipnja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog