Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Lokalni izbori su nešto drugo”

  Slab odaziv birača na jučerašnje izbore gradonačelniku Zoranu Vinkoviću pokazatelj je da je građanima glasovanje za Europski parlament “gotovo nevažno”, što je pak, kako pojašnjava u svom priopćenju, znak ili loše odabranog datuma, ili su građani nepovjerljivi prema institucijama EU-a, ili je riječ o nedovoljnoj informiranosti i loše provedenoj kampanji za EU izbore.
  Ne čudi ga, kako tvrdi, niti to što pojedinci u rezultatima tih izbora, čiji odaziv birača uspoređuje s izborima za vijeća mjesnih odbora, vide znakove pobjede na lokalnim izborima. Takav pristup, ocjenjuje Vinković, znak je nepoznavanja političkih i izbornih procesa.
  Ne dovodeći u pitanje ničije pravo, kako navodi, tumačenja izbornih rezultata na sebi prihvatljiv način, čak i nazivati ih referendumskim ili slavodobitno najavljivati izbornu pobjedu u Đakovu, Vinković podsjeća takve da su, kako kaže, “lokalni izbori ipak nešto drugo, da birači ne glasuju PROTIV, već ZA, da će dati i veći odaziv birača, ali i drugačiju političku sliku od ovih izbora za EU parlament”.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog