Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rukometaši i matematički u premijer ligi, Ivana Zirn potopila Brođanke

  PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA

  24. KOLO

  ĐAKOVO – OSIJEK           31:22

  Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 400. Suci: Cupek i Kožuhar (Garešnica).

  ĐAKOVO: Juzbašić, Kovač 4, Boris Lubar, Miletić, Ivan Barberić 1, David Lubar 1, Tot 1, Petrović, Perlić, Kurtović 5, Klepo, Sučić, Šunda 3, Punda 5, Tomisalv Barberić 8, Pongračić 3. Trener: Daniel Špehar.

  OSIJEK: Zubac, Eskeričić 1, Ranogajec 7, Grgić 6, Jurić, Barbić, Ivičić, Babić 1, Kuduz 2, Nedić 3, Nujić 1, Maltašić, Šaravanja, Vujušić 1, Zubčić, Džijan. Trener: Vedran Čurak.

  Susjedski derbiji uvijekk nove posebnu draž, a za đakovačke rukometaše osim pobjede ova utakmica značila je i teoretsku potvrdu prvoga mjesta i ulaska u premijer ligu. Đakovčani su golovima Kurtovića i Kovača poveli 2:0 i već na početku najavili sigurnu pobjedu. U 22. minuti domaći su došli do plus 5 (13:8) da bi do odmora bilo najvećih plus 7 (16:9)

  U nastavku susreta đakovački rukometaši održavali su stečenu prednost, a u posljednjih deset minuta dodali su još malo gasa za visoku pobjedu 31:22. Najučinkovitiji u domaćim redovima bio je kapetan Tomislav Barberić sa osam golova, a njemu su se pridužili i Kurtović i Punda s po pet pogodaka. Iskusni Šunda i Pongračić još su jedom pokazali svoju prvoligašku klasu, a na vratima je bio uvijek pouzdani Martin Juzbašić. Sve u svemu, nakon punih šest godina đakovački rukomet vraća se u elitni hrvatski razred. A prisjetimo se vremena kada su za Đakvoačne igrali današnji reprezentativni Domagoj Duvnjak i Marko Kopljar.

   

  Čestitamo!

  * * * * * *

  DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  18. KOLO

  BROD GYMNASIUM – ĐAKOVO 25:33 (11:16)

  Slavonski Brod – Sportska dvorana „Brod“. Gledatelja: 100. Suci: Kovač i Ogrizek (Osijek.

  BROD GYMNASIUM: Grbešić, Slobođanac, Bešlić, Mitrović 6, Horvatović 2, Antonela Kvolik 4, Daidžić 4, Vlatka Kvolik 2, Njerš 3, Roso 4, Brica, Ripić. Trener: Darko Celner.

  ĐAKOVO: Pandža, Marija Beljan, Dubravac 1, Barić, Prskalo 3, Klemen 1, Zirn 13, Bogdanović 4, Musa 4, Zvonimira Klemen, Mihalina, Matasović 3, Tokić, Petrak, Penava 3, Birtić 1. Trener: Đino Grgić.

  Đakovačke rukometšaice uspješno su pobjedom u Brodu završile drugoligašku sezonu. Igračice trenera Đine Grgića od samoga su početka povele i tu prednost povećavale do konačnih plus 8. Brođanke zasigurni neće mirno prespavati ovu subotnju noć jer bi im se u snovima mogla ukazati Ivana Zirn, đakovačka igračica koja je postigla čak 13 golova i praktički je bila dovoljna za cijelu brodsku ekipu. Međutim, odličnu partiju pružile su i Lucija Bogdanović i Mirna Musa (Brođanka u đakovačkim redovima), a svoj doprinos pobjedi dale su i dvije Marije – Matasović i Penava te Helena Prskalo.

  Ovom pobjedom đakovačke rukometašice prvenstvo su završile na petom mjestu, a da je bilo malo više sreće mogle su biti i među prve tri ekipe. Prisjetimo se samo nesretnih poraza protiv Čakovčanki i Podravke Lino. Ali, s obrzirom da trener Đino Grgić na okupu ima samo domaće snage i to sve srednjoškole, time je peto mjesto još veći uspjeh.

  * * * * * *

   

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog