Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zelena lista poziva na bojkot EU-izbora!?

  Objavom lista kandidata danas i službeno počinje kampanja za predstojeće izbore za Europski parlament u koji će građani Hrvatske 14. travnja birati 12 predstavnika.
  No, Zelena lista, kako se navodi u priopćenju, ne žele sudjelovati na tim izborima koje nazivaju “farsom vladajuće političke elite”.
  ” Žalosno je da prvim europskim izborima ne prethodi nikakva prava europska debata u kojoj bi građani i građanke Hrvatske mogli saznati što će zapravo raditi naši zastupnici u EU Parlamentu – o čemu će diskutirati, za što će dizati ruke, a za što neće”, navodi se u priopćenju Zelene liste uz konstataciju da nijedna stranka ili kandidacijska lista nije istakla svoj program za Europsku uniju, pa je ” zasad jedina tzv. „EU-tema“ prisutna u javnosti visina plaće EU-parlamentaraca od 7.000 eura, što je sramotno i govori o niskoj razini svijesti domaćih političara koji su istakli svoje kandidature”. Izostanak različitih programskih EU-platformi govori također o tome da hrvatski političari potpuno nespremni ulaze u EU, tvrdi se u priopćenju Zelene liste u kojem se navodi niz nepoznanica i pitanja koja još uvijek ostaju bez odgovora. Ukoliko se ne dobiju odgovori na ta pitanja tijekom kampanje, Zelena lista poziva birače na građanski neposluh, odnosno bojkot izbora ili poništenje glasačkog listića.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog